|
Czy ktoś mogłby mi powiedzieć czy mam depresje? (Ramona) |
|
|
romaszka - i co? wprowadziłaś coś nowego do swojego życia? Napisz. (więcej...) |
|
|
Otyłość a depresja (Kijanka) |
|
|
Człowiek chcac poprawic sobie samopoczucie je pyszne dania. A zazwyczaj smakuje nam to co niezdrowe, wiec to moze powodować otyłość. Karmimy swój smutek .Często i jest tak ,że osoba nic nie je .Są różne depresje ,rózne objawy. Wiele razy próbowałam zdrowo jeść ale zawsze zjem coś dobrego i niezbyt zdrowego.. (więcej...) |
|
|
czy to depresja???:( (Monia) |
|
|
dziekuje za rade:) pomaga:) pozdrawiam cieplutko (więcej...) |
|
|
Jak mam żyć? (Magda) |
|
|
Hey Julia! Tak mam depresje teraz jest w miare ok wczoraj byłam u lekarza i dała mi nowy lek Larivon ale nie wiem czy na niego przejde ponieważ boję się że przetyje po nim muszę poszukać jakiś informacji na temat tego leku. Nie chcę przytyć ponieważ to będzie dla mnie dodatkowy dół. Napisałaś że depresja jest całkowicie uleczalna a Ty też byłaś chora? Może odpiszesz mi z góry dziękuje i pozdrawiam pa. (więcej...) |
|
|
Wczesne chodzenie spać chroni nastolatków przed depresją (Uczennica) |
|
|
Wiele osób skrywa w sobie tą przypadłość, wstydzi się tego jak że poważnego schorzenia. Ludzie naprawdę to nic wstydliwego. (więcej...) |
|
|
Dziwne zachowanie przyjaciółki (amelia) |
|
|
wielki pozytyw, bardzo ubolewam ze na tym świecie jest coraz mniej ludzi współczujących, pozdrawiam (więcej...) |
|
|
szkoła, depresja,brak znajomości (olcia) |
|
|
proponuje udać się do specjalisty, naprawdę osobiscie nie widzę nic w tym wstydliwego. Dodam że mi bardzo pomogła.. (więcej...) |
|
|
jak radzić sobie z depresją (Anka) |
|
|
Mam pytanie do wszystkich internautów, jakie sposoby walki z depresją polecacie, najlepiej jakieś naturalne nie chodzi mi o prochy. Mnie deprecha dopada przeważnie jesienią i zimą, ciągle bym spała nic mnie nie cieszy, mam nadwrażliwość na światło i ogólnie jestem zawsze w tedy rozbita. (więcej...) |
|
|
depresja poporodowa ( ola) |
|
|
Witam
jakiś czas temu moja siostra urodziła dziecko a u niej stwierdzono depresję poporodową, a ja w niedługim czasie będę rodzić. Mam takie pytanie co może wywołać taką depresję?Pozdrawiam Czekam na odpowiedź (więcej...) |
|
|
depresja u mężczyzn (Jola) |
|
|
Witam! Ostatnio u swojego męża obserwuję objawy depresji, przynajmniej tak to wygląda. Mąż jest ospały, rozdrażniony, nie wiele co mówi i je. Jak mu pomóc skoro bardzo zamknął się w sobie. Obawiam się żeby to nie doprowadziło do kryzysu w naszym małżeństwie. (więcej...) |

Zdrowie
Dobre zdrowie pozwala sprawnie funkcjonować w codzienności, realizować życiowe cele, wypełniać obowiązki zawodowe, spełniać swoje pasje itp. Jednak by zdrowie dopisywało, należy o nie zadbać. Troska o zdrowie jest troską o samego siebie i wyrazem szacunku dla własnej osoby.
Węglowodany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.
Dysleksja
Psychologowie wyróżniają następujące typy dysleksji: typu wzrokowego, typu słuchowego, integracyjną, typu mieszanego, wizualną. Dodatkowo wymienia się odmiany dysleksji takie jak: dysortografia, dysgrafia, dysfonia, dyskalkulia.