| Tytuł: | Dziwne zachowanie przyjaciółki |
| Autor: | amelia 14.5.2010, 08:40 |
| chciałabym pomóc mojej przyjaciółce, ale nie wiem czy to choroba czy jej xxx początku znałam ją wesołą i uśmiechniętą, otwarta i chyba szczerą. Teraz wiele się zmieniło jest rozdrażniona z byle powodu, szybko wybucha gniewem, obraża się i zamyka w xxx rodzina twierdzi że nigdy nie żyła z nikim w zgodzie. Ale ja się zastanawiam czy to nie jakaś choroba xxxże depresja. Ona uważa że jestem jej wrogiem...że jestem przeciwko xxx ja staram się być miła ona uważa że się lituję że jestem nieszczera i bardzo mnie to boli. Wiem że płakała często w domu jak była xxx też nadchodziły dni kiedy wszystko było w porząxxxów była radosna. są też takie dni kiedy nikogo nie chce widzieć zamyka się nie odbiera telefonóxxx również jestem tym zmęczona i nie mam na to sił kiedy idę do niej ona mnie nie xxxż mnie nie zna ,znalazła nową przyjaciółkę, ale myślę że to jej nic nie pomożxxx jest chora tylko jak jej pomóxxx była u psychiatry ale niewiem co dalej... Ja z kolei często wpadam w dołki i mam smutne dni... | |
| Autor: | aguś 14.5.2010, 08:42 |
| Fajnie,że interesujesz się koleżanką. Najtrudniej pomoc jesli ktoś tego nie chce. Musisz być wytrwała,powiedz szczerze jak będzie miała lepszy dzień i będziecie się widziały,że wszystko co robisz to tylko dlatego,że Ci na niej zależy. Wiesz chyba w takiej sytuacji najważniejsza jest szczerość,więc powiedz jej co zauważyłaś,że martwisz się,że boli Cię to jak Cię xxx jak zareaguje. Może na początku nie będzie miła ale na pewno przemyśli i może dojdzie do tego,że nie jesteś jej wrogiem. Jak ta barykada zostanie złamana można działać dalej czyli dowiedzieć się co się dokładnie dzieje ale zeby się tak stało potrzeba mase czasu i zaufania,którego koleżanka jak widać nie ma do nikogo. | |
| Tytuł: | |
| Autor: | 23.6.2010, 08:16 |
| ona to już wszystko xxx razy już jej to mówiłxxx to depresja??? | |
| Autor: | 26.7.2010, 14:31 |
| To już napewno stwierdził psychiatra jesli do niego chodzi. Może być depresja,może być jakiś rodzaj xxxęzko stwierdzić. | |
| Autor: | Marek 31.8.2010, 12:41 |
| wielki pozytyw, bardzo ubolewam ze na tym świecie jest coraz mniej ludzi współczujących, pozdrawiam | |
Zdrowie
Dobre zdrowie pozwala sprawnie funkcjonować w codzienności, realizować życiowe cele, wypełniać obowiązki zawodowe, spełniać swoje pasje itp. Jednak by zdrowie dopisywało, należy o nie zadbać. Troska o zdrowie jest troską o samego siebie i wyrazem szacunku dla własnej osoby.
Węglowodany pełnią w naszym organizmie wiele ważnych funkcji, gdyż stanowią podstawowy, najłatwiej dostępny środek energii, pozwalający na zachowanie w organizmie stałej temperatury ciała. Z jednego grama cukru możemy pozyskać aż cztery kalorie energii. Należy jednak podkreślić, iż w przeciwieństwie do tłuszczy, będących podstawowym źródłem energii, pokłady węglowodanów bardzo szybko się wyczerpują. Nie mniej jednak, to właśnie glukoza jest jedynym źródłem energii dla mózgu i mięśni.
Dysleksja
Psychologowie wyróżniają następujące typy dysleksji: typu wzrokowego, typu słuchowego, integracyjną, typu mieszanego, wizualną. Dodatkowo wymienia się odmiany dysleksji takie jak: dysortografia, dysgrafia, dysfonia, dyskalkulia.